mandag 17. september 2012

Oppdatering

Skal prøve å svare på noen av spørsmålene som ble stillt igår:)

Tuppen og Lillemor: Vet ikke hvor lenge han må være på Ahus, et par uker til kanskje fikk vi forespeilet denne uka. Tidligere i uka var det litt ustabilt med han, men nå er han ganske stabil:)

Pergoberta: Det går greit med lillegutt, litt opp og ned, men ikke faretruende:) Men det er et usikkert halvår i vente, frem til neste operasjon. Vil helst bare sove og våkne opp om 6 mnd og operasjonen er vel gjennomført... men man vil jo ikke det heller allikevel. Vil jo oppleve første halvåret med godungene:)

Tina: Du og du så mange spørsmål...men vet det er blitt lite blogging siden de ble født!!

Først- ja, de er veldig forskjellige. Godjenta ligner meg på en prikk som baby. Veldig gøy:) En eller annen gang skal jeg få lagt ut bilde av meg som baby og godjenta, så skal dere få se likhetene:) Men de har sine likheter også... nesa og munnen dems er helt lik meg. Hun har mørkt hår, han har blondt. Hun har lange og tynne fingre/tær, han har korte og kraftige hender/tær som meg.

Det endte vel på 11 inseminasjoner og 3 IVF( og 2 lapraskopier) før det klaffet til slutt:) Og langt over 100 000 kr fattigere, men de pengene er for lengst glemt nå... og VELDIG verdt det:) hehe

Med lillegutt går det som sagt over her greit, han er stabil og skal snaaart være med oss hjem. Den hjertefeilen de trodde han hadde når jeg var gravid var feil, han har en av de værste hjertefeilene man kan ha. Hypoplastisk venstre hjertekammer syndrom. Men han har en fordel og det er at begge kammerne hans er fine og store, og funker. Så det KAN være en fordel ved neste operasjon- kanskje. Frem til neste operasjon er det som sagt veldig usikkert, og skal følges opp på Riksen 1 gang i uka frem til da. Hjertet hans jobber veldig hardt, det er som å løpe maraton i 5 timer hver dag ifølge disse legene, og da blir man jo sliten, og vanskelig å gå opp i vekt. Så selv om han er superivrig og gjerne vil spise selv(både pupp og flaske) så orker han ikke. +\ at han bruker mye energi på å spise så da går han ikke opp i vekt. Så det går i mye sonding. Og det blir det frem til neste operasjon. Så vi driver og lærer hvordan man setter sonde og mater og alt gjennom den!

Fremtiden etter operasjonene er vel gjennomført ser bra ut, men han vil alltid bli fortere sliten enn andre, og ikke orke så mye som friske barn!

Godjenta har det supert, spiser som en hest av puppen og er helt gull. Har en lang våkentid på morgenen, og da koser vi oss masse... så sover hun seg nesten gjennom hele dagen, utenom når hun skal ha mat... også har hun en laaaang våkentid om kvelden, og spiser masse fra puppen ofte. Spiser siste måltid ca 11-01, sover til ca 4, sovner igjen ved 5 tiden og våkner i 7-8 tiden...og sånn går no dagan:)

Vel, nå får jeg avslutte...får skrive mer senere:) Back to lillegutt igjen:)

1 kommentar:

 1. Oi, er det så ille, stakkar liten -for en utfordring for liten og stor! Helt utrolig hva en så liten kropp klarer å takle. Alle gode tanker og ønsker til lille J.
  Det syndromet det var snakk om er kanskje ikke aktuelt da siden det ikke var den hjertefeilen de trodde fra begynnelsen av?!
  Hjertetransplantasjon?
  Hvorfor må han vente til han er 6 mnd til neste op?

  Tenkte jo ikke at du måtte ta alle spm på en gang, men bare litt tips til innlegg framover! :) (det samme med spm over) Takk for fine svar, skjønner VELDIG godt at det ikke blir mye blogging :)

  Det hørtes ut som en deilig rutine, og er så glad for dere får kost dere masse og! Så glad på dine vegne.

  Lykkeklemmer til dere videre

  SvarSlett